SEMANA SANTA 2024

La Setmana Santa es viurà a Cerdanyola amb diverses processons organitzades des de la parròquia de Sant Martí
21 de febrer de 2024 a les 11:03
La Setmana Santa 2024 es celebrarà a Cerdanyola del 24 al 31 de març amb tot un seguit de misses i processons organitzades des de la parròquia de Sant Martí. Les celebracions comencen Diumenge de Rams i conclouen el Diumenge de Resurrecció.

La Setmana Santa 2024 s’iniciarà el 24 de març, Diumenge de Rams, amb la processó de La Burreta, que s’iniciarà a les 10.45 hores, i la benedicció de la palma i el palmó a les 11.30 hores a la plaça de Joan Pau II.

El mossèn de la parròquia de Sant Martí, Joan Carles Montserrat, explica que al tractar-se d’una setmana festiva hi haurà activitats diàries per a tota la gent que es queda al municipi, amb la celebració penitencial comunitària el dilluns 25 a les 20 hores, missa a les 19.30 hores el dimarts 26 i la processó de Jesús Captiu el dimecres 27 de març. Dijous Sant és el dia de la caritat i la fraternitat, una jornada molt abocada a posar en valor la tasca de Cáritas.

La processó més concorreguda és la de Divendres Sant. A les 10 hores es farà el Via Crucis entre la parròquia del Roser i la parròquia de Sant Martí i a partir de les 17.45 hores es farà la processó de Jesús Natzarè, acompanyat per les figures de la Mare de Déu dels Dolors, Sant Joan Evangelista, i enguany, com novetat, hi haurà un pas amb la Verònica.

Finalment, dissabte 30 es celebrarà la solemne missa de la vigília pasqual a les 21.30 hores i Diumenge de Resurrecció hi haurà solemne missa de resurrecció a les 9, 11, 12.30 i 19.30 hores. Joan Carles Montserrat destaca que poc a poc s’ha aconseguit celebrar una Setmana Santa cent per cent cerdanyolenca, “amb molta humilitat i oberta a tota la gent que es vulgui apropar des de la fe, des del sentiment de comunitat o per simple curiositat”.

L’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, ha ressaltat que les activitats de Setmana Santa són possibles gràcies, sobretot, a l’esforç de la gent de la parròquia i per la col·laboració de diversos serveis municipals, tal com es fa amb tantes altres activitats que es fan a la ciutat, agraint també la tasca diària de implicació comunitària que es fa de manera silenciosa des de la parròquia per ajudar a molta gent.